Sunday, March 22, 2015

Bridge to Dover England - report by Nico ArendsenReport of Dover trip by Nico Arendsen

Zondagochtend 8 maart het is nog erg vroeg, voor zessen, als ik wakker wordt in een vreemd bed. Kruiningen is net wat dichter bij Frankrijk en daarom ben ik de vorige avond al naar Kruiningen gereden. Vandaag en morgen ga ik pad met John om in Dover alvast wat relaties te leggen en ideeën op te doen voor het werk dat onze Bridgebuilders groep komende zomer gaat doen.

Na een rit van 3 uur en een overtocht van 2 uur komen we in de loop van de ochtend aan in Dover. De zon straalt ons tegemoet en we gaan op zoek naar een aantal kerken. Als we het eerste kerkje gevonden hebben zijn we precies op tijd voor de koffie, altijd een fijn moment. We worden hartelijk ontvangen en men reageert enthousiast op onze verhalen. Helaas zijn er geen jeugdleiders aanwezig die morgen maar contactgegevens worden uitgewisseld.
De tweede kerk waar we binnen stappen is ook net aan de koffie begonnen. We ontmoeten Jonathan, jeugdwerker voor de kerk en medewerker op een middelbare school in de stad. Hij is meteen enthousiast en stelt ons voor aan Gary, onderdirecteur van de school waar hij werkt.
Zoals dat gaat op scholen moet er natuurlijk nog het een en ander officieel geregeld worden maar het lijkt er op dat we op de school van Jonathan en Gary een mooie ingang hebben. Het zou geweldig zijn als we  komende zomer een bezoek kunnen brengen aan de school en hier jongeren iets over Bridgebuilders kunnen vertellen.

Na deze direct al vruchtbare ontmoetingen maken we een rondje door het centrum. Veel historie, gezellige drukte in het park en natuurlijk een bezoekje aan een pub voor een lunch. We checken in in het hotel en genieten van het lekkere weer aan de zee.

’s Avonds hebben we nog een meeting met een kerkleider in Dover. Nigel is een van de voorgangers van een grote gemeente in Dover en heeft al veel contacten in Hongarije. We wisselen ideeën uit en blijven daarna nog even hangen bij een jongerenavond die er is.
De afspraak met Gill die we daarna hadden staan duurt korter dan gepland omdat Gill ziek is. We maken kennis, kletsen wat over de mogelijkheden die er liggen en zijn dan ook weer snel weg zodat Gill kan uitzieken.

De maandag zijn we vooral bezig om bestaande relaties te bezoeken en voorbereidingen te treffen voor de pelgrimstocht van het paasweekend. We ontmoeten de bisschop van Canterbury en Murray, de coördinator van het jeugdwerk in de regio.

Er is veel openheid en er wordt enthousiast gereageerd op het concept van Bridgebuilders. Dover is klaar om zelf een groep te starten het belangrijkste is dat er een paar goede jeugdleiders op staan die die groep willen leiden.
Met de groep waar we komende zomer naar Dover reizen kunnen we helpen door een stuk enthousiasme te brengen. Laten zien hoe gaaf het is om nieuwe mensen te leren kennen en bruggen te bouwen en muren af te breken. Met de ingangen die er nu zijn in de kerk en op school moeten er prima voldoende gastgezinnen te vinden zijn waar we terecht kunnen.

Ik heb genoten van deze korte trip. Leuke nieuwe mensen ontmoet, een prachtige omgeving gezien en bovenal een plek waar we nieuwe vrienden kunnen maken.

Nico Arendsen

1 comment: